Choď na obsah Choď na menu
 


Prológ: Zvláštny nález

10. 8. 2017

 

Obloha sa zatiahne ťažkými búrkovými mračnami. Spustia sa z nich ľadové kvapky dažďa. Leje ako z krhly. Na ulici niet ani živej duše. Jedine ja sa prechádzam v tomto nečase. Dážď mi neprekáža ani v najmenšom. Zbožňujem ho. Stačí pár sekúnd a som mokrý ako myš. Nemám sa sebe ani suchej nitky. Nebojím sa že prechladnem. Niečo také mi vôbec nehrozí. Taký ako ja neochorejú. Zacítim známu vôňu konvaliniek. Iba jedna bytosť ma takýto charakteristický pach. Nečujnými krokmi ku mne pristúpi prekrásna žena. Postavu ma ako modelka. Ligotavé vlnité zlaté vlasy po zadok, jemná snehovobiela pokožka sťa alabaster, plné krvavé pery a mandľové oči. Obzriem sa ponad plece. Labužnícky si olizuje ústa. Znovu bola na love. Vary nikdy nemá dosť? Dnešného dna bol už tretí. „Chutilo?“ potichu sa spýtam. Máme omnoho lepšie zmysli. „Samozrejme. Aj ty by si mal skočiť. Nepamätám si kedy si bol naposledy,“ odvetí s úsmevom. Odvrátim pohľad inam. Ja sa na rozdiel od nej nepotrebujem tak často kŕmiť. Vietor jej rozfúka vlasy až ich má na všetky strany. To nie je môj problém. Moje sú pre porovnanie krátke tmavohnedé a úplne rovné. Len ofina mi trochu padá do očí. Tie sú tmavomodré. Opravím si dlhý čierny plášť. Ideme,“ zavelím. Zamierim naspäť domov. Bez slova ma nasleduje. Po pár krokoch sa rozbehnem. Uháňam rýchlejšie než vietor. Aj najlepší dostihový kôň by sa mohol prepadnúť hanbou. Neotáčam sa. Dobre viem že ma nasleduje. Všetci z nasej rasy vedia vyvinúť ohromnú rýchlosť. Áno. Sme upíri ako ste si už mohli všimnúť.

 

 

 

Neďaleko hradných múrov prudko zabrzdím. Nečaká to a takmer do mňa vrazí. „Čo to stváraš?“ oborí sa do mňa. Neodpoviem. Zavetrím do večerného vánku. O moje citlivé nozdry sa obtrie ľahulinký pach. Človek by ho nezacítil. A možno ani pes nie. Ale v mojom prípade ho cítim akoby mi udreli kladivom po nose. Čerstvú krv som schopný zacítiť na míle ďaleko. Ani žralok sa mi nevyrovná. Hneď sa rozbehnem tým smerom najvyššou možnou rýchlosťou akú je moje telo schopné vyvinúť. Stopa ma zavedie do odstrčenej bočnej uličky, ktorú by som nenašiel ani keby som naozaj chcel. Pri prvom pohľade zastanem ako primrazený. Videl som veľa krvavých scén, ale žiadna nevyzerala ako po jatkách. Iným slovom sa nedá nazvať ten binec ktorý vidím. Po zemi a stenách tečú prúdy krvi z obetí, ktoré buď ležia na rozmlátenej dlažbe, alebo sú nabodané na múroch oštepmi alebo inými bodnými zbraňami. Vztiahnem kopiju z najbližšej steny. Vzápätí ju ďaleko odhodím. Hrot je vyrobený z čistého striebra. To som si mohol myslieť. Stavím sa o čokoľvek že za tým stoja vlkolaci. Nikto iný nie je tak brutálny. Niektoré telá sú síce celé, lenže iné sú oproti tomu rozdriapané na milión a jedna miniatúrnych kúskov. Vnútornosti sa len tak povaľujú pod nohami ako jesenné lístie na chodníku. Skrátka je to nechutné. Nechcite odo mňa podrobnejší opis. Úplne stačí že môj žalúdok má čo robiť aby nevypovedal službu. „Prečo si sem šiel? Veď tu nič...,“ konečne ma nájde. Zjavne chce povedať že tu nič nie je, keď zazrie tu spúšť. „Otrasné,“ odporom ju strasie. Súhlasne prikývnem.V tomto sa zhodneme. Opatrne aby som nič nepristúpil obchádzam zohavené ľudské telá. 

 

 

 

i.jpg

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

High Blood Insist upon associated with older people

(ARuidedaLice, 12. 10. 2018 20:49)

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-ablation-prostate/

Rare Ancient Indian Plant Resets Blood Exigency

(ARuidedaLice, 28. 9. 2018 11:36)

Compression est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre coeur bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-zero/

What causes extreme blood difficulty

(Acoivioubondut, 7. 7. 2018 12:57)

Torsion bras de quelqu'un est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang par vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-2-5mg-comprime-pellicule-boite-de-28/

....

(Kilia Ice , 18. 8. 2017 0:29)

Aj táto poviedka je veľmi zaujímavá a hneď ma upútala. Rovnako ako tvoja prvá. Som zvedavá čo bude v ďalšej časti. Na začiatok zaujímavé. :D A prepáč za tu babu. Píšem automaticky v ženskom rode pretože mi moc chalanov nenapíše :'D :D